Westernskyting

sasslogoWesternskyting er en skytegren der deltakerne konkurrerer med våpen mest kjent som de som ble brukt til å «temme det ville vesten»; single action revolvere, lever action rifler og dobbeltløper-, pumpe- (pre 1899) og lever action hagler.

HPK har en egen westerngruppe som kalles «Hole in the wall».

Skyteoppgavene er konstruert og inspirert av «det ville vesten». Deltakerne konkurrerer i skyteoppgaver der man bruker inntil 4 våpen. Det skytes på stål- og/eller pappsilhuetter. Det konkurreres basert på en kombinasjon av tid og treffsikkerhet.

Det unike ved denne sporten er bruk av westernantrekk. Hver deltaker må velge et skytteralias passende for en rolleperson eller yrkesgruppe fra slutten av 1800-tallet eller westernfilm, og kle seg i passende westernantrekk.

Ditt skytteralias er beskyttet og følger medlemskapet så lenge det opprettholdes.
Innenfor SWS vil de ikke forefinnes to medlemmer med samme alias. Det finnes kun én Tex, én Kid Curry og én Loophole Pettifogger. Unntaksvis kan det tillates to like alias dersom sist innmeldte er medlem av SASS og har dette aliaset som sitt SASS-alias.

Medlemmene skilles ved å legge til SASS i alle publikasjoner og lister der navn fremgår. Autentiske antrekk, våpen og fargerike skyteoppgaver gjør denne sporten til en underholdende konkurranse både for deltakerne og tilskuere.